De Herven is een bruisende wijk. Zo zijn er al diverse vast terugkerende activiteiten.

Hervensoos

Hervensoos2

Deze is in april 2013 opgezet door het toenmalige bestuur om een gezellig samenzijn te houden voor leden in informele sfeer. De  tweemaandelijkse soos is inmiddels een goed bezochte ontmoetingsplek voor iedereen die met wijkgenoten wil bijkletsen en een kopje koffie wil drinken mét Boerderijcake. Daarnaast zijn er regelmatig leuke lezingen en voordrachten van wijkbewoners die hun hobby, kennis en interesses graag willen delen. De soos is altijd op donderdagochtend en gratis te bezoeken.

De organisatie van de Hervensoos is in handen van Minke Oskam. Zij woont aan de Vierde Herven 9. Ideeën en suggesties zijn welkom via minke.oskam@gmail.com of telefonisch via 06-50999569

Zomerfeest

wijkfeest 1
wijkfeest 2

Impressie van het Zomerfeest 2014: Samen voetbal kijken en in de rij voor een lekkere snack.

De Vierde Herven is sinds 2005 elk jaar de locatie voor het jaarlijkse Zomerfeest. Een groep enthousiaste bewoners nam toen het initiatief om iets gezelligs op touw te zetten voor de kinderen. Het werd een pannenkoekenfeest. Inmiddels is het Zomerfeest een traditie die elk jaar op de laatste zaterdag voor de zomervakantie wordt gehouden. Het feest groeide uit en inmiddels zijn alle wijkbewoners welkom. Er was al eens een barbecue, werd er samen naar het WK voetbal gekeken, was er een loterij, een muziekbingo en vorig jaar reed een heuse frietkraam voor. Er worden ieder jaar leuke activiteiten voor de kinderen gehouden, want dit kinderfeest blijft aan de basis staan van het Zomerfeest.

Voor 2020 en 2021 is het wijkfeest vanwege COVID-19 afgelast. We kijken nu al uit naar een spetterend feest in de zomer van 2022. Het feest wordt altijd op de zaterdag gehouden, een week voordat de zomervakantie voor scholen start.

Oproep
Hervenaren die graag dit oergezellige zomerfeest mee willen organiseren, zijn van harte welkom zich te melden bij een van de huidige organisatoren of stuur een mail naar info@wvdeherven.nl.

Namens de huidige Cie:
René Koppert
Tweede Hervendreef 32
mail: renekoppert@live.nl

 

Nieuwjaarsborrel

Boerderij

Om het nieuwe jaar goed in te luiden is er begin januari steevast een Nieuwjaarsborrel. Vaste stek is café – restaurant D’n Boerderij, tevens sponsor van de Nieuwjaarsborrel waarbij ook wijkbewoners van Carolus en de Buitenpepers worden uitgenodigd.  Via deze site houden we jullie rond de jaarwisseling wel op de hoogte.

Contact: Paul Spijkers

D’n Boerderij, Herven 52-54

Tel: 6445058  /  Website: www.dnboerderij.nl

 

Walking Dinner

Walking Diner4 2015
Walking Diner 2015

Deze activiteit, letterlijk vertaald: ‘lopend diner’, is alweer twee keer gehouden en was al meteen vanaf het begin een groot succes. Hierbij koken de deelnemers allemaal zelf één gang (voor-, hoofd of nagerecht, door loting toe te wijzen) voor zes personen, waaronder ook jezelf en je partner. Ook alleenstaanden kunnen meedoen. De koks dragen de kosten voor het gerecht. Daarnaast wordt er om een bijdrage gevraagd voor de drankjes bij D’n Boerderij voor de pré borrel en after party.

Het Walking Dinner is een smakelijke en ongedwongen manier om meer mensen te leren kennen. En natuurlijk om ook eens bij een ander binnen te kijken. Met het Walking Dinner heeft De Herven er niet alleen een leuk evenement bij, maar ook een heuse en felbegeerde trofee: De Gouden Pollepel. Elk jaar opnieuw is het spannend wie deze trofee mee naar huis mag nemen.

De organisatie van het Walking Dinner is in handen van Hervenaren Anoesjka Bloemen en Petra Gruijthuijsen.

Walking Diner3 2015

De datum voor 2022 is nog niet bekend.

Via deze site zullen Anoesjka en Petra ons op de hoogte houden.

Contact: Anoesjka Bloemen

Tweede Herven 11

mail: a.bloemen@hetnet.nl

 

 

Halloween

Halloween3 2014

Sinds kort spookt het ook op De Herven. En dan vooral voor de kinderen.

Elk jaar weer wordt er een heuse spooktocht uitgezet door de wijk en door het sinister donkere gedeelte bij de Heinisdijk. Gemiddeld veertig kinderen doen jaarlijks mee aan de Halloweentocht. De oudere kinderen helpen dapper mee om de tocht op diverse plekken lekker eng te maken. Maar ook een aantal ouders laten zich niet onbetuigd door zich bijvoorbeeld als heks te schminken.