De Herven is een bruisende wijk. Zo zijn er al diverse vast terugkerende activiteiten. Houd onze website, onze facebook pagina en uw brievenbus goed in gaten voor details over de activiteiten.

Hervensoos

Zo’n 10 jaar geleden is door het toenmalige bestuur de Hervensoos gestart, een gezellig samenzijn van bewoners in informele sfeer. De  tweemaandelijkse soos is inmiddels een goed bezochte ontmoetingsplek voor iedereen die met wijkgenoten wil bijkletsen en een kopje koffie wil drinken. Daarnaast zijn er regelmatig leuke lezingen en voordrachten van wijkbewoners die hun hobby, kennis en interesses graag willen delen. De soos is altijd op donderdagochtend en gratis te bezoeken.

De organisatie van de Hervensoos is in handen van Minke Oskam. Zij woont aan de Vierde Herven 9. Ideeën en suggesties zijn welkom via minke.oskam@gmail.com of telefonisch via 06-50999569

Zomerfeest

De Vierde Herven is sinds 2005 elk jaar de locatie voor het jaarlijkse Zomerfeest. Een groep enthousiaste bewoners nam toen het initiatief om iets gezelligs op touw te zetten voor de kinderen. Het werd een pannenkoekenfeest. Het feest groeide uit en inmiddels zijn alle wijkbewoners welkom. Er was al eens een barbecue, werd er samen naar het WK voetbal gekeken, was er een loterij, een muziekbingo en een heuse frietkraam. Er worden ieder jaar leuke activiteiten voor de kinderen gehouden, want dit kinderfeest blijft aan de basis staan van het Zomerfeest. Inmiddels is het Zomerfeest een traditie die elk jaar op de laatste zaterdag voor de start van de zomervakantie wordt gehouden.

Voor 2020 en 2021 is het wijkfeest vanwege COVID-19 afgelast. In 2022 kon het feest gelukkig weer doorgaan. In 2023 is het gepland op 8 juli.

Sfeerimpressie van het feest in 2022: thema Mexico

Nieuwjaarsborrel

Om het nieuwe jaar goed in te luiden is er begin januari steevast een Nieuwjaarsborrel. Vaste stek is café – restaurant D’n Boerderij, tevens sponsor van de Nieuwjaarsborrel waarbij ook wijkbewoners van Carolus en de Buitenpepers worden uitgenodigd.

Halloween

Sinds enkele jaren spookt het in oktober ook op De Herven. En dan vooral voor de kinderen. Elk jaar weer wordt er een heuse spooktocht uitgezet door de wijk en door het sinistere donkere gedeelte bij de Heinisdijk. Gemiddeld veertig kinderen doen er mee aan de Halloweentocht. De oudere kinderen helpen dapper mee om de tocht op diverse plekken lekker eng te maken. Maar ook een aantal ouders laten zich niet onbetuigd door zich bijvoorbeeld als heks te schminken.

Kerststalletjesroute en borrel bij de kerstboom

In 2020 tijdens de COVID-19 periode is gestart met een kerststalletjesroute om zo op een veilige manier wat gezelligheid in de wijk te brengen in de donkere dagen rond kerst. Dit is een hele mooie gelegenheid om de contacten tussen jong en oud te vergroten. Bewoners zetten een kerststalletje voor hun raam of in de tuin en de kinderen kunnen aan de hand van een route deze kerststalletjes in de kerstvakantie bezoeken. Het bestuur van de wijkvereniging verzorgt enkele dagen voor kerst een borrel bij de kerstboom op de Derde Herven.

Walking dinner

Deze activiteit, letterlijk vertaald: ‘lopend diner’, is alweer meerdere keer gehouden aan het begin van het nieuwe jaar en was al meteen een groot succes. Hierbij koken de deelnemers allemaal zelf één gang (voor-, hoofd of nagerecht, door loting toe te wijzen) voor zes personen, waaronder ook jezelf en je partner. Ook alleenstaanden kunnen meedoen. De koks dragen de kosten voor het gerecht. Daarnaast wordt er om een bijdrage gevraagd voor de drankjes tijdens de pré borrel. Het Walking Dinner is een smakelijke en ongedwongen manier om meer mensen te leren kennen. En natuurlijk om ook eens bij een ander binnen te kijken.

Sfeerimpressie Running Dinner 2023