Boeiende verteller

Naar aanleiding van de succesvolle Hervensoos over het ontstaan van de Heinis en Herven op 23 mei j.l., vroegen veel wijkbewoners om meer informatie. Gelukkig heeft gastspreker Ferd Sauter een website met aanvullende informatie die we hier graag met jullie delen. Afgelopen Hervensoos telde maar liefst vijfenveertig enthousiaste aanwezigen.

Natuurgebied de Heinis.

Ferd Sauter vertelde over het ontstaan van de stad en het landschap rondom ’s-Hertogenbosch vanaf ongeveer zo’n twaalf miljoen jaren geleden. Via een kijkje in geologie, natuur- en cultuurontwikkelingen en geschiedenis liep de Herven & Heinisdijk steeds letterlijk als een rode draad door de plaatjes en het verhaal. Heel vakkundig waren oude en nieuwe kaarten over elkaar gelegd waardoor constanten en veranderingen in waterlopen en landschap goed te zien waren. Helder en met humor werd het verhaal verteld over ‘onze Heinistuin’ en de Herven & Heinisdijk.

Onderhoud Heinistuin

Na afloop was er een levendig gesprek en waren er nog vragen aan Ferd. De vrouw van Ferd, Machteld vertelde over het huidige onderhoud van de Heinistuin door vrijwilligers elke maandagochtend. Daarover volgt meer informatie bij de volgende Hervensoos op 2 juli aanstaande. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich nu ook alvast aanmelden via het emailadres van de wijkvereniging te weten info@wvdeherven.nl. Op dinsdag 2 juli wandelen we onder begeleiding van Ferd en Machteld, beiden IVN-gids, door het gebied rondom de Heinis & Hervendijk. We rekenen weer op veel enthousiastelingen.

Geïnteresseerd in de website van Ferd Sauter? Klik hier voor meer informatie!