Neem jij tijdens deze hittegolf het liefste een frisse duik in natuurwater? Groot gelijk! Toch is het opletten geblazen: blauwalg doemt weer op in vijvers, plassen en meren. Ook in Den Bosch. Op vier plaatsen is sprake van blauwalg. Een van die plekken is in het water op de hoek Hervensebaan-Balkweg. Laat hier nu dus ook geen kinderen spelen in een bootje.

Ook het Brabants Dagblad heeft hier een nieuwsbericht over geplaatst. De alg geeft een groene, blauwachtige kleur aan het water en kan giftige stoffen afscheiden. Bij aanraking of binnenkrijgen van het water is kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Bij zowel mensen als bij (huis)dieren.

Doe de check

Wil jij veilig zwemmen in natuurwater? Check voordat je vertrekt voor een dagje zwemmen even de website van Aa en Maas. Hier kun je precies zien waar in Den Bosch blauwalg is gevonden en waar je dus beter uit de buurt kunt blijven. De kwaliteit wordt regelmatig gemeten en de website kan zo elke dag veranderen.

blauwalg in het water