Hervensoos2De eerste Hervensoos van dit jaar is donderdag 21 januari, weer om 10 uur in d’n Boerderij. Dit keer spreekt Joost van Doren over goede voeding en voedselkwaliteit.

Coördinator van de Hervensoos, Joop Schulkes, benaderde Joost van Doren na een tip van Karin van Osch, een gewaardeerde vaste bezoeker van de soos. Van Doren verdiende in zijn werkzame leven zijn sporen als levensmiddelentechnoloog en kwaliteitsmanager bij onder andere Hero, De Gruyter en Campina/Melkunie.

Hij weet zo ongeveer alles van gezonde voeding en voedselkwaliteit, of dat nu gaat over vlees, bier, wijn, frisdrank of zuivel.

Joost van Doren start met een algemene intro over over wat in theorie goede voeding is, hoe de stofwisseling van ons mensen in elkaar zit, wat die soms gevreesde calorieën zijn, enzovoorts. Daarna zal Joost ingaan op gezonde en ongezonde eet- en drinkpatronen.

En wie op de valreep nog bruikbare tips zoekt voor het Running Diner van zaterdag 23 januari, moet zeker naar deze Hervensoos komen.

De Hervensoos gaat dit jaar al zijn vierde jaar in.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.