Het Hervenpad tussen de Tweede Hervendreef en het bruggetje richting Hervensebaan zorgt opnieuw voor problemen. Onlangs heeft zich wederom een incident voorgedaan waarbij een fietser ten val kwam en naar het ziekenhuis moest voor een botbreuk.

Een delegatie van het bestuur heeft opnieuw bij de gemeente aangedrongen op maatregelen. Dat probeert ze al enkele jaren voor elkaar te krijgen. Al vanaf mei 2019 probeert een werkgroep verbetering in de situatie te krijgen. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in het aanbrengen van strepen, maar dat levert vooralsnog niet het gewenste resultaat op, gezien het aantal botsingen en bijna-botsingen.

Er is na het laatste incident wederom contact opgenomen met de gemeente om aandacht te vragen voor de problemen met het onoverzichtelijke pad. De voorkeur gaat uit naar het plaatsen van een spiegel, zoals bijvoorbeeld die bij de kruising van het fietspad en de rijbaan bij D’n Boerderij. De gemeente vindt vooralsnog een spiegel op deze plek te vandalismegevoelig en vreest dat die snel vernield zal worden omdat het – in tegenstelling tot de spiegel bij D’n Boerderij – minder in het zicht staat . Het verleggen van het pad, bijvoorbeeld zo dat er een haakse bocht in komt in plaats van de huidige ronde, is eveneens onbespreekbaar.

Voorlopig wordt fietsers aangeraden op dit punt voorzichtig te zijn. Het kan er, vooral bij nat weer of sneeuwval, glad zijn. Verder helpt het altijd even te bellen zodat dit vanaf de andere kant gehoord wordt. Het bestuur drukt mensen op het hart ongevallen of bijna-aanrijdingen altijd te melden bij de gemeente (bijvoorbeeld via de BeterBuiten App, voor info zie www.beterbuiten.nl). Hoe meer meldingen, hoe eerder de gemeente geneigd is, de situatie aan te pakken.