Op de Tweede Hervendreef 31 zijn een half jaar geleden nieuwe mensen komen wonen, Edith en Henk Post. Zij zijn beide burgerhulpverlener (BHV-er) en zij hebben zelf een AED gekocht.

Deze hebben zij recentelijk aan hun voorgevel gehangen in een waterdichte kast (zie foto). Zij stellen deze beschikbaar voor alle omwonenden die zijn opgeleid om te reanimeren en een AED te bedienen. Dit levensreddende apparaat is aangemeld bij de landelijke en regionale instantie die BHV-ers oproept om te gaan reanimeren: Hartslag Nu en HartVeilig Den Bosch. Dus als 112 wordt gebeld en jij krijgt een oproep om het apparaat op te halen, kun je het uit de kast halen. Deze AED is de tweede in de wijk, want op de Derde Herven hangt er één die door de wijkvereniging is aangeschaft.

Henk en Edith hebben op 5 september aanstaande hun herhalingscursus om te reanimeren en het apparaat te bedienen. Maar zij zijn natuurlijk niet altijd thuis en naar eigen zeggen “niet meer zo snel om buiten de wijk naar een oproep te gaan”. Daarom roepen zij buurtbewoners uit De Herven op om zelf burgerhulpverlener te worden, of als je dat al bent maar al een paar jaar geen training hebt gehad, om mee te gaan naar de herhalingscursus. Als we acht mensen bij elkaar brengen, hebben we een eigen cursusavond. Meld je aan bij Henk Post en hij probeert de cursus te plannen in september: henkp@home.nl

Je kunt je ook rechtstreeks aanmelden bij HartVeilig Den Bosch: reanimerenleren@gmail.com.

De kosten voor een herhalingscursus ligt tussen de € 20,- en € 30,- afhankelijk van de groepsgrootte. Een basiscursus kost tussen de €35,- en €45,-.

Als je gediplomeerd BHV-er bent, ben je van harte welkom bij Henk en Edith om hun AED van het merk Philips te leren kennen.

Laten we samen De Herven nog veiliger maken.