De sloot tussen de Tweede Hervendreef en het Hervenpad ter hoogte van de Derde Herven

De kwaliteit van het water in de diverse sloten en beken in de wijk is goed te noemen. Dat zegt de gemeente Den Bosch naar aanleiding van vragen hierover van Hans van der Leeuw, die op verzoek van het bestuur van de wijkvereniging de watergangen in de wijk in de gaten houdt.

Er waren klachten binnengekomen over de bruine kleur van het water op diverse plaatsten. Ook de dichte begroeiing die er op vele plekken te zien was, deed de wenkbrauwen fronsen. Verder was er een slechte doorstroming van het water met als gevolg dat afval (waaronder ook enkele dode ratten) niet afgevoerd werden.

Het waterschap Aa en Maas heeft enkele controles in de wijk uitgevoerd. Na overleg met de gemeente heeft die laatste laten weten dat de dichte begroeiing juist een teken is dat de waterkwaliteit goed is. De bruine kleur heeft een natuurlijke oorzaak. Daar is verder niets aan te doen, aldus de gemeentewoordvoerder, die eraan toevoegt dat dit geen negatief effect op de waterkwaliteit heeft. Wel zijn er enkele oude palen met creosoot (teerresten) verwijderd, maar om financiƫle redenen is niet de hele watergang onder handen genomen. Het kan nog vele jaren duren voor dit verder gebeurt.

De slechte doorstroming kwam doordat er te weinig water aanwezig was, aldus de woordvoerder. De bedoeling is dat dagelijks de afsluitschuif aan de Bruistensingel tegenover het tankstation geopend wordt om water van de Schanswetering, gevoed door Maaswater, te laten doorstromen.

De woordvoerder laat verder nog weten dat er in het najaar gemaaid gaat worden in alle sloten en beken in Noord, te beginnen in de Maaspoort. Het is nog niet bekend wanneer de Herven precies aan de beurt is.

De sloot bij het bruggetje over het Hervenpad
Niet gecategoriseerd