Op het veldje aan de Vierde Herven was op 11 september een kindercamping opgesteld

Onder het mom van ‘De vakantie is afgelopen, maar wij gaan nog één keer naar de camping’, deden zo’n veertig kinderen en verschillende ouders op zaterdag 11 september mee aan de tweede editie van ‘Camping de Herven’. 

Op het veldje aan de Vierde Herven stonden vanaf een uur of twee ‘s middags zo’n twintig tenten en een camper. Tussen half zes en half acht werden er (zelfgemaakte) pizza’s gebakken voor iedereen die daar zin in had; dit vond gretig aftrek. De eerste vijftien pizza’s waren zo weg. 

Na de pizza’s kwam er nog een koude verrassing; onze plaatselijke ijsco kar had de weg naar onze wijk gevonden. Dat betekende alles laten vallen wat je aan het doen bent en rennen naar de kar.

In de avond, toen het al een beetje begon te schemeren, kwam er een professionele verhalenverteller langs, die vertelde over het sprookje van Casper en de 3 honden. Jong tot oud zaten aandachtig te luisteren. 

Een camping zonder kampvuur is natuurlijk geen camping, dus die ontbrak ook niet. Menig Marshmallow ging erdoor die avond. De meeste kinderen zullen wat minder geslapen hebben dan normaal, maar hadden ontzettend veel lol. Ook waren er veel nieuwe bewoners, voor hen was dit ook een ideale manier om andere buurtbewoners te ontmoeten.

Aan de vele positieve reacties te zien en te horen van jong en oud, gaat Camping de Herven voorlopig wel een blijvertje zijn in onze wijk. Volgend jaar wederom in het eerste weekend, nadat de scholen weer begonnen zijn.

‘s Avonds was het gezellig bij het haardvuur
Niet gecategoriseerd