Van de gemeente ’s-Hertogenbosch

Wij informeren u graag over het gebied station Oost en omgeving. In de komende maanden willen we komen tot een visie over de toekomst van deze plek. Daar betrekken we u graag bij. Hieronder leggen we uit hoe we dat willen aanpakken.

Nieuw stedelijk gebied

We willen het gebied rondom station Oost ontwikkelen tot een stedelijk gebied. Dat betekent dat er functies bij komen, zoals wonen en werken. En dat bestaande functies, zoals parkeren, wellicht op een andere manier invulling krijgen. Hier willen we samen met u over nadenken. Samen met mensen die in de omgeving wonen, het gebied bezoeken en zich betrokken voelen. Welke kansen ziet u voor dit gebied? Welke mogelijkheden of juist risico’s ziet u?

Vanuit de ideeën maken we vervolgens een ambitiedocument. Daarin staat hoe we vinden dat de toekomst van het gebied eruit moet komen te zien. Daarna spreekt de gemeenteraad zich hierover uit. Dat zal in het najaar van 2020 zijn.

Meedenken, doen én dromen

De komende weken kunt u meedenken, meewerken én meedromen over de toekomst van dit gebied. Dat doen we via een speciale website: www.s-hertogenbosch.nl/oost. U kunt er ideeën en dromen achter laten, reageren op stellingen en u informeren over het gebied. Op de pagina kunt u zich ook inschrijven om op de hoogte te blijven en als u actief betrokken wilt worden bij het vervolg. Daarnaast organiseren we diverse momenten om online met elkaar in gesprek te gaan.

Omschrijving gebied

Om een beeld van het gebied te krijgen, hierbij een plaatje:

Hierop ziet u dat het gebied bestaat uit een aantal delen rondom het kruispunt Bruistensingel / Aartshertogenlaan / Stadionlaan:

  • Station Oost en het voormalig Bastion Hotel;
  • Voormalig KPN-kantoor;
  • Ds. Pierson college;
  • Transferium de Vliert, afgesloten deel Aartshertogenlaan;
  • Sportgebied de Vliert met Sportiom, stadion de Vliert en de sport- en tennisvelden.

Nieuwsgierig geworden? Neem vooral een kijkje op www.s-hertogenbosch.nl/oost én doe en droom met ons mee!

Met vriendelijke groet,

Roy Geers
wethouder van o.a. Ruimtelijke Ontwikkeling en Stedenbouw