In de huiskamer van Marina Verkuylen aan de Eerste Hervendreef klonken dinsdagochtend 19 december muzikale klanken. De traditie van het kerstconcert op de Herven werd weer hervat.

In 2016 werd het eerste kerstconcertje gehouden als afsluiting van het jaar waarin de werkgroep Zorg & Welzijn in de wijk werd opgericht. Een kleine twintig ouderen kwamen om de twee weken bijeen om gezellig samen te praten onder het genot van een kopje koffie. Dit eerste jaar werd in december afgesloten met een huiskamerconcert bij een van de deelnemers thuis. Greet van Rheenen stelde haar huiskamer mét vleugel ter beschikking. Het intieme kerstconcert viel zo in de smaak dat het uitgroeide tot een traditie. Door corona kon het een aantal keren niet doorgaan.

Dit jaar nam Marina Verkuylen, mede-organisator van de werkgroep Zorg & Welzijn het stokje over en stelde haar huiskamer ter beschikking. Wederom waren haar dochter Mirte Verkuylen met haar echtgenoot Jacobus den Herder en cellist Marcus van den Munckhof en gitarist Ruud Maas bereid de muzikale klanken te verzorgen.

Zij hadden een zeer gevarieerd programma samengesteld met liederen van onder anderen Herman van Veen, Kurt Weil, Leonard Cohen, The Beatles, Boudewijn de Groot. Gezamenlijk werd Middenin de Winternacht gezongen, een kerstlied bij uitstek.

Marina Verkuylen was vooraf bevreesd dat haar oude piano niet goed genoeg zou zijn voor het concert, maar haar vrees bleek allerminst bewaarheid te worden: het klonk prachtig. De bezoekers genoten volop en iedereen sprak de hoop uit dat deze traditie volgend jaar voortgezet mag worden.

Hieronder staan 3 filmpjes van het concert.

Mezzo-sopraan Mirte Verkuylen zingt Speak Low van Kurt Weil.
Hallelujah van Leonard Cohen: iedereen neuriede mee.
Ook the Beatles kwamen aan bod, hier met Blackbird met een mooie solo van pianist Jacobus den Herder.