IMG-20170121-WA0010

Een beeld van het Running Diner van vorig jaar in een van de deelnemende huiskamers.

De vierde editie van het Running Diner wordt gehouden op zaterdag 20 januari 2018. Dat hebben de organisatoren van het evenement bekend gemaakt.

In de herfstvakantie zullen de aankondigingsbrieven met meer details bij iedereen in de brievenbus vallen. De organisatie, ook dit jaar bestaande uit Petra van Gruijthuijsen en Anoesjka Bloemen, zal dan meer details bekend maken.

Het Running Diner op de Herven is de afgelopen jaren een populair evenement gebleken. Vorig jaar deden er ruim 70 mensen mee aan het evenement. De bedoeling is dat er door de hele wijk heen gegeten wordt, bij mensen thuis. Er is een voor-, hoofd- en nagerecht. Deelnemers moeten een van deze drie gangen zelf bereiden en thuis serveren. Voor de twee andere gangen schuif je elders aan. Meestal zitten er zes deelnemers (inclusief gastheer en gastvrouw) aan tafel, in een enkel geval een of twee meer. Van tevoren krijg je te horen welke gang je moet maken (een andere dan het jaar ervoor) en op de avond zelf krijg je een envelop waarop staat hoe laat en waar je ergens verwacht wordt.

Dit smaakpupillen kietelende evenement levert over het algemeen veel plezier op bij de deelnemers. De bedoeling is ook dat er nader kennis gemaakt wordt met andere wijkbewoners, bij wie je normaal misschien niet zo gauw over de vloer komt. Ook degenen die geen keukenprins of -prinses zijn kunnen meedoen. Het hoeft geen sterrenmaaltijd te zijn, al mag dat overigens best. Ook voor alleenstaanden of andere duo’s dan partners staat de activiteit open, zolang er wel in de Herven gegeten kan worden.

Deelname kost 15 euro pp. Daar komen de kosten voor het bereiden van een van de gangen nog bij. Er wordt meestal afgetrapt met een openingsborrel in D’n Boerderij en daar komt iedereen na de laatste gang ook weer bijeen voor een digestief. Deze zijn op kosten van de organisatie. Aanmelden met betaling vooraf is wel een vereiste.