Een van de vele tafels van het Running Dinner van vorig jaar

Alvast voor in de nieuwe agenda: op 26 januari van het volgende jaar is het weer Running Dinner in de Herven. De organisatoren van het culinaire evenement hebben dat bekend gemaakt.

Het is voor de vijfde keer dat dit gehouden wordt in de wijk, een lustrum dus voor Petra van Gruijthuijsen en Anoesjka Bloemen, die wederom de zaak regelen. Deze week vallen de aanmeldingsbrieven bij iedereen in de bus. Daarin staan dan ook meer details over hoe het evenement vorm gegeven gaat worden.

De opzet is over het algemeen zo dat er door de hele wijk heen wordt gegeten, bij mensen thuis. Er is een voor-, hoofd- en nagerecht. Deelnemers (wijkbewoners) moeten een van deze drie gangen zelf bereiden en thuis serveren. Voor de twee andere gangen schuif je elders aan. Meestal zitten er zes deelnemers (inclusief gastheer en gastvrouw) aan tafel, in een enkel geval een of twee meer. Van tevoren krijg je te horen welke gang je moet maken (een andere dan het jaar ervoor) en op de avond zelf krijg je een envelop waarop staat hoe laat en waar je verwacht wordt. Zo ontmoet je nog eens andere wijkgenoten (de tafelsamenstelling verandert per gang) die je wellicht nog niet kende en kom je eens ergens thuis waar je nog nooit geweest was. Er is steeds ongeveer anderhalf uur voor een gang. Vorig jaar werd een vierde gang toegevoegd: de cocktail vooraf, bij de gastheren en -vrouwen van het voorgerecht. De organisatie zegt nog niet of deze gang erin blijft of dat er weer iets nieuws bedacht is.

Deelname kostte de afgelopen jaren 15 euro per persoon plus de kosten van het maken van de gang die jou wordt toebedeeld. Goede kookkunst is niet per se noodzakelijk,  je kunt er zoveel werk van maken als je zelf wilt. Iedereen kan meedoen. Doel is vooral dat we elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Vorig jaren waren er ongeveer 60 deelnemers.