De eerstvolgende Hervensoos is op dinsdag 31 januari. Het thema voor die dag is Vrijwilligerswerk.  Het is fascinerend hoe de maatschappij voor een groot deel draait op de inzet van vrijwilligers. Ook heel veel wijkbewoners van de Herven zijn actief in of voor de wijk, den Bosch of Brabant. 

Bestuurlijk, actief met dieren of in het groen en vooral voor en met mensen en kinderen, ziek en gezond.  Tijdens evenementen, stil op de achtergrond, volgens  een vast weekritme, met toeristen, op afroep, samen met anderen of juist liever alleen. Vrijwilligerswerk is voor elk wat wils, maar vooral ook zeer noodzakelijk omdat veel organisaties staan of vallen bij de inzet van vrijwilligers. 

Heel leuk ook vooral voor die mensen die graag eens iets heel anders doen naast hun eigen werk of die gepensioneerd zijn en juist in het verlengde van hun baan nog even doorwerken. En dan zijn er weer vrijwilligers die vrijwilligers aansturen en vrijwillig is natuurlijk niet vrijblijvend. Er zou een hele Hervensoos lang gediscussieerd kunnen worden over alle ins en outs van vrijwilligerswerk.  

Dit keer echter worden eerst de spotlights gericht op een aantal vrijwilligers uit de Herven. Zes vrijwilligers die werken in heel verschillende sectoren van de samenleving vertellen over hun werk. Met hun enthousiaste verhalen geven ze een inkijkje in verrassende aspecten van het leven in en rond den Bosch. De mensen, de dieren, de kinderen en de natuur.

Het wordt een veelkleurige ochtend met natuurlijk ook ruim gelegenheid om vragen te stellen aan de presentatoren.

De ochtend word gehouden in het Nico Schuurmanshuis, Ketsheuvel 50. De koffie staat klaar vanaf 9.30! Het programma duurt van 10.00 uur tot  11.30. Er is voldoende parkeerruimte voor fiets en auto.

Mocht u zelf geen mogelijkheid hebben voor vervoer, dan kunt u contact opnemen met Minke Oskam, tel 06-50999596, minke.oskam@gmail.com