Bij de Harley-Davidsondealer aan de Hervensebaan is woensdag rond een uur of drie brand uitgebroken. De brandweer kwam met loeiende sirenes aangesneld en bedwong de brand voor het echt om zich heen sloeg.

Aan de achterzijde van het pand werd onkruid weggebrand, vertelt een van de medewerkers, die in het pand aanwezig was toen de brand uitbrak. “Ik rook brand en zag toen rook binnenkomen”, vertelt hij. De buitenzijde van het pand en vervolgens het dak vatten vlam, waarna alarm werd geslagen. De brandweer was snel ter plaatse met diverse voertuigen.

Medewerkers brachten snel voor de zekerheid een groot aantal motoren naar buiten, maar uiteindelijk viel het allemaal wel mee. Binnen lijkt er op het eerste oog niet al te veel schade te zijn. Het is niet bekend hoe groot de totale schade is. Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt. Bij het uitbreken van de brand waren er naar schatting zo’n 15 tot 20 medewerkers en klanten aanwezig. De rook trok al snel weg, al bleef er wel een indringende geur rond het pand hangen.