Voor zondag 4 juni staat er een bijzondere Hervensoos op het programma: een Hervensoos Plus. De Hervensoos gaat deze keer op locatie en wel naar de binnenstad. In het fraaie Zwanenbroedershuis krijgen we een rondleiding.

Deze bijzondere Hervensoos Plus is opgezet door Minke Oskam, de bevlogen coördinator van de Hervensoos. “Ik krijg vaak de opmerking dat wijkbewoners met een baan buiten de deur niet in de gelegenheid zijn op dinsdag of donderdag de Hervensoos te bezoeken. Om vooral aan hen tegemoet te komen is de Hervensoos nu dus een keer op zondagochtend. En we richten de blik dan eens buiten onze wijk, naar de fraaie binnenstad. Een mooie gelegenheid voor juist diegenen die onze stad wat beter willen leren kennen.”

De grote zaal bovenin het Zwanenbroedershuis waar jaarlijks de traditionele broederlijke maaltijd wordt gehouden.

Het Zwanenbroedershuis aan de Hinthamerstraat is het onderkomen van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap, een genootschap dat ruim 700 jaar bestaat en waarvan onder anderen de beroemde schilder Jeroen Bosch nog lid was. Leden van het Koninklijk Huis zijn Zwanenbroeder. Het pand van de Zwanenbroeders is een paar jaar terug gerestaureerd en biedt een fascinerend inkijkje in de wereld van het genootschap, dat tot een van de oudste ter wereld behoort. Zo betreed je onder meer de grote zaal waar jaarlijks nog de broederlijke maaltijd wordt gehouden.

Wijkgenote Wil Hartkamp is deze dag een van onze twee gidsen. Zij werkt al ruim dertig jaar bij de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch waarvan zij ook Lid van Verdienste is. Zij geeft al jaren rondleidingen in het Zwanenbroedershuis en kan daar bijzonder boeiend over vertellen.

Deze Hervensoos Plus is zondag 4 juni van 10 tot 12 uur. Adres: Hinthamerstraat 94.

Er is een maximum van dertig plaatsen beschikbaar (geen kinderen). Opgeven moet voor zaterdag 13 mei en dat kan door een mail te sturen naar Minke Oskam: minke.oskam@gmail.com In de week van 15 mei krijg je per mail te horen of je mee kunt naar deze speciale Hervensoos.

Het is de bedoeling dat je op eigen gelegenheid naar het Zwanenbroedershuis gaat. Voor wie zelf geen vervoer heeft, is er de mogelijkheid met anderen mee te rijden. Geef dit dan in de mail naar Minke aan.