Fort Orthen met daarnaast het Nico Schuurmanshuis

De Hervensoos gaat weer van start op een nieuwe locatie: Het Nico Schuurmanshuis, naast het Fort Orthen. Op dinsdag 19 april is de eerste Hervensoos na de coronatijd.

Het is zover. De eerste Hervensoos kan weer van start. Nadat er vaak tevergeefs is geprobeerd in corona-tijd toch nog eens iets te organiseren, moet het nu gaan lukken.

De Hervensoos kan niet meer in d’n Boerderij gehouden worden. De gesprekken met de bedrijfsleiding vergden veel tijd, evenals de zoektocht naar een andere locatie in de buurt van de Herven. Gelukkig vonden we een prima alternatief en een warm welkom bij het Nico Schuurmanshuis, naast Fort Orthen. Tijdens de eerste bijeenkomst zullen we een en ander toelichten en er is zeker ruimte voor gesprek.

Op dinsdag 19 april is iedereen van harte welkom vanaf 9.40 uur in het Nico Schuurmanshuis. Koffie en thee zijn daar te verkrijgen, we starten om 10.00 uur Het onderwerp voor deze eerste keer is ‘Optie Samenleving’ . Erik Lathouwers, geboren in de Herven,  schreef een boek met die titel. Hij beschrijft de relevante factoren die van invloed zijn op ons keuzegedrag. De manier waarop wij onze behoeftes stillen vormt een samenleving. Met de beschikbare kennis en de huidige opties, zou de mensheid op een gezonde, liefdevolle en duurzame manier in haar behoeftes kunnen voorzien. Maar…..waarom gebeurt dit nog niet? Aan de hand van een presentatie gaat hij daarover in gesprek. Zoals gebruikelijk zullen we de presentatie om 11.30 uur afsluiten.

Er is voldoende parkeerruimte voor auto en fiets bij het Nico Schuurmanshuis. Voor diegene die zelf niet bij Fort Orthen kan komen is er mogelijkheid om mee te rijden. Opgeven daarvoor kan bij Minke Oskam, 06-50999596, minke.oskam@gmail.com