De laatste Hervensoos van dit jaar op donderdag 14 december staat in het teken van zilver. Wijkgenoot Jan van Herwijnen neemt zijn gehoor mee in de wereld van zilver.

Het wordt dit keer een interactieve ochtend, want behalve een quiz, kan iedereen een zilveren voorwerp insturen. Jan van Herwijnen zal dit dan bespreken. Deze Hervensoos is donderdag 14 december in het Nico Schuurmanshuis op Orhten.

In een presentatie zal Jan van Herwijnen ingaan op de geschiedenis van het zilver en het gebruik daarvan. Hij vertelt over de waarde en gehaltes van zilver in verschillende gebruiksvoorwerpen, munten en sieraden. Hij vraagt daarvoor ook de wijkbewoners vóór 10 december foto’s te sturen van zilveren items. Het is belangrijk dat er per voorwerp twee foto’s worden ingestuurd, zoals de foto’s bij dit bericht. Dus:

  1. Een foto van het volledige voorwerp
  1. Een foto met de zilvermerken , liefst de (4) merken op een rij

De foto’s sturen naar : jwvh47@ziggo.nl

Jan van Herwijnen zal dan een keuze maken van de ingezonden voorwerpen voor de bespreking.

Tijdens de ochtend worden verschillende bijzondere voorwerpen ten toon gesteld waar de  aanwezigen quizvragen over kunnen beantwoorden Wellicht kan uiteindelijk nog iemand tot zilverkenner van de wijk  worden uitgeroepen!

Dus noteer in de agenda: donderdag 14 december, Nico Schuurmanshuis, Ketsheuvel 50. Tijdens de inloop met koffie om 9.30 kunt je alvast de zilveren voorwerpen bekijken. Om 10.00 uur begint de presentatie. De koffie wordt verzorgd door Douwe en Erna van Dijk. 

Er is voldoende parkeerruimte voor fiets en auto. Geen vervoer? Neem dan even contact op met Minke Oskam. Vierde Herven 9, minke.oskam@gmal.com. 06 -50999596  

Tot donderdag 14 december en vergeet vooral niet om foto’s op te sturen