Werkgroep Heinistuin kreeg maandmorgen 22 maart versterking van een aantal bewoners uit onze wijk en vanuit de Buitenpepers. “Samen hebben we 200 struiken geplant. Er staan 10 verschillende soorten, waaronder de meidoorn, de Gelderse roos en de kardinaalsmuts, die allemaal op hun eigen tijd bloeien en vrucht dragen. De eerste witte bloemetjes die je er dadelijk ziet zijn die van de sleedoorn.”, aldus Machteld Terlingen, coördinator van werkgroep Heinistuin.

200 struiken

Alle 200 struiken hebben onder aan de stam een tijdelijke plastic bescherming gekregen: zo wil de werkgroep voorkomen dat de nieuwe aanplant door de konijnen wordt aangevreten. Deze bescherming zullen ze over twee à drie jaar verwijderen.

Bedankt voor alle hulp

De werkgroep Heinistuin dankt alle vrijwillige helpers. Laten we er samen met z’n allen, net als de insecten en vogels, veel plezier aan gaan beleven!

Wil je ook een bijdrage leveren in het onderhoud van de Heinistuin? Neem contact op met Machteld Terlingen. Zij is de coördinator van de werkgroep Heinistuin. Elke maandagochtend tussen 9.00 en 10.30 komt de groep samen om te werken in de Heinistuin. Mail voor meer info naar: machteld.terlingen@gmail.com.