Wij zijn blij dat Wethouder Pieter Paul Slikker (Wonen, Zorg en Bestuurlijke Vernieuwing) naar het Nico Schuurmanshuis wil komen om bij de Hervensoos een presentatie te geven en in gesprek te gaan met de bewoners van de Herven. Weliswaar verschuiven we voor de gelegenheid naar de vrijdagochtend 22 Maart, maar deze mogelijkheid konden we niet voorbij laten gaan.

Op dit moment is de grootste uitdaging voor de Wethouder het zorgen voor meer betaalbare woningen in den Bosch. Ook wil hij samen met inwoners komen tot een woon/zorgvisie, daarom startte hij een burgerberaad. Een groep van 120 inwoners praten daarin mee.

Pieter Paul Slikker (PvdA) is wethouder Wonen, Zorg en Bestuurlijke Vernieuwing sinds mei 2022. Hij is opgegroeid in ’s-Hertogenbosch. Werkte langere tijd voor de landelijke PvdA. Hij woont samen met zijn vrouw en dochter in Zuid. Hij is sociaal gedreven bestuurder. Op dit moment zit zijn grootste uitdaging in het zorgen voor meer betaalbare woningen om daarmee de vele inwoners van ’s-Hertogenbosch die wachten op een woning te helpen. Ook wil hij, samen met inwoners, komen tot een woon/zorgvisie. We staan immers voor een grote uitdaging. De groep ouderen wordt steeds groter én we worden steeds ouder. De vraag om zorg wordt daardoor ook steeds groter. Dit terwijl de groep die de zorg moet verlenen, juist kleiner wordt. We moeten nu keuzes gaan maken om ervoor te zorgen dat onze inwoners ook in de toekomst fijn oud kunnen worden.

Dit gaat alle inwoners aan. Daarom startte de gemeente een burgerberaad. Een groep van 120 inwoners (van jong tot oud) praat met ons mee over deze grote uitdaging.

Wethouder Slikker hoort graag welke keuzes u denkt dat er moeten worden gemaakt en gaat daarover graag met u in gesprek.

Na de presentatie is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de wethouder, dus grijp uw kans! Hij ziet er naar uit u allemaal te ontmoeten.

U ben van harte uitgenodigd in het Nico Schuurmanshuis, naast het fort.

Ketsheuvel 50, er is voldoende parkeerruimte voor fiets en auto.

10.00 uur inloop met koffie, einde soos uiterlijk om 12.00 uur.

Heeft u geen vervoer, neem dan contact op met Minke Oskam, coördinator, vierde Herven 9, minke.oskam@gmail.com Telefoon 06-50999596.